(4 personer)
150 g mel
150 smør
75 g revet ost
1 æg
250 g hakket kalvekød
150 g hakket skinke
250 g hakkede champignons
1 hakket løg
1 dl tomatpure
2 tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. tørret salvie
1 sammenpisket æg
Riv osten på blenderen, smørret smuldres i melet, osten tilsættes, og dejen samles hurtigt med ægget. Hvis der bruges blender, blendes reven ost, mel og smør til det hele ligner revet ost, hvorefter ægget kommes i og kører til dejen er samlet. Pak dejen ind i folie, læg den i køleskabet 1 time.
Rul 2/3 af dejen ud, beklæd en smurt springform med den, prik den og sæt den i køleskabet ½ time. Resten af dejen rulles ud til låg, der ligeledes prikkes og lægges i køleskabet.
Hak kødet i kødmaskine eller på blender ved af- og tilkoblingsmetoden. Pas på det ikke bliver alt for fint. Hak skinken i hånden med kniv eller groft i food processoren. Hak løget groft i blender. Hak champignons ret groft med kniv. Bland alle disse hakkede ting med tomatpure og krydderier. Tag springformen ud af køleskabet, hæld farsen i, smør kanten med sammenpisket æg, klem låget fast, smør pien ovenpå med sammenpisket æg og sæt den midt i en 175 gr. varm ovn, hvor den bager 1 time. Server pien med en grøn salat eller en tomatsalat.