(10 personer)
750 g hakket kalv
750 g hakket gris
3 fed knust hvidløg
3 stilke fintsnittet bladselleri
1 mellemstort løg, finthakket
2 spsk finthakket persille
1 spsk finthakket salvie
½ tsk tørret merian eller ½ spsk friskhakket
1 tsk tørret timian eller 1 spsk frisk
50 g pinjekerner eller hasselnøddekerner, finthakkede
1 æble, finthakket
5 spsk havregryn
1 æg
2 tsk nykværnet peber
1 tsk reven citronskal
250 g fjerkrælever
25 g smør
4 spsk calvados eller cognac (evt.)
2 dl piskefløde
10 skiver bacon til foring af formen
2 laurbærblade
Rens kyllingeleverne og steg dem et par minutter i smør på panden. Hæld calvados eller cognac over og hæld piskefløden ved. Lad det lige koge op. Blend dette eller mos det gennem en sigte.Bland leverpuréen med alle de øvrige ingredienser og ælt farsen godt med hånden. Beklæd et ildfast fad eller en stor tærteform med bacon (gem noget til at lægge ovenpå). Hæld farsen i og tryk den godt sammen. Læg bacon og laurbærblade over. Sæt fadet i en bradepande og hæld kogende vand halvt op om fadet. Dæk fadet med låg eller folie og sæt det midt i en 180 gr. varm ovn i 1 ½ – 2 timer de sidste 10 min. uden låg eller folie.
Tag postejen ud af ovnen og læg et let pres på den. Når den har nået stuetemperatur, sættes den i køleskabet. Den spises næste dag eller i løbet af den næste uge. Serveres med sure agurker og lun flûte. Kan også serveres med en god salat.
NB. Man kan fryse postejen ned, inden man bager den, husk så blot, at den skal bages dagen før, den skal spises.