(4 – 6 personer)
1 stor poulard på mindst 1,5 kg med indmad
2 dl lange ris
1 spsk salt
75 g smør
2 spsk pinjekerner
2 spsk korender
½ spsk peber
3½ dl hønsebouillon (vand + terning)
1 tynd porre
1 bundt brøndkarse
Overhæld risene med kogende vand, kom 1 spsk salt i og lad risen stå 15 min., hæld vandet fra og skyl risene under den kolde hane, lad dem dryppe af i en sigte.
Hak lever, hjerte og kråse med en kniv, svits det i lidt af smørret. Lad det stege under omrøring i 5 min., tag det af varmen.
Smelt 30 g smør i en gryde, kom ris, pinjekerner og korender i, lad det sautere under omrøring i 5 min. Hæld 3 dl kogende bouillon ved, læg klæde og låg på gryden og lad den stå ved svag varme i 12 min., sluk og lad risen stå endnu 12 min. Rør den sauterede indmad i sammen med det hvide af en lille porre, der er skåret i meget tynde ringe. Fyld så meget risblanding i poularden som muligt, sy den sammen og pensl hele poularden med et godt lag smør.
Læg poularden i et ovnfast fad og sæt den midt i en 225 gr. varm ovn, dryp den ofte med smeltet smør og lad den stege i ca. 1½ time, til den er gyldenbrun og sprød.
Den ris, der ikke kunne være i poularden, overhældes med ½ dl kogende bouillon, læg låg på og lad det stå ved svag varme i 10 min. Læg et klæde og et låg på og lad gryden stå på den varme med slukkede plade i 30-40 mon. Denne ris serveres med poularden anden gang den sendes rundt.
Parter poularden, læg risfyldet langs den ene side af fadet, poularden langs den anden. Pynt med brøndkarse og server en salat til eller kogte grønsager.