(4 – 6 personer)

3 dl lange ris (250 g)
30 g smør/margarine
300 g lammekød uden ben (bov eller nakke)
1 løg
2 tomater
2 spsk pinjekerner
2 spsk korender
5 dl bouillon (vand + terninger eller suppe kogt på lammeben)
1 tsk timian
salt, peber

Risen forbehandles som ved ris pilav (se opskrift)

Skær lammekødet i 1 cm store terninger, løget i tynde skriver. Skræl eller flå tomaterne og hak dem groft, drys dem med salt, peber og timian.
Varm fedtstoffet op i en gryde, svits kødet. Når det har taget farve, kommes løget i, lad det stege med under omrøring i 5 min. Tilsæt tomater, pinjekerner, korender og ris. Lad det stege under omrøring et par minutter. Tilsæt kogende bouillon. Læg et klæde og et låg over gryden og lad det koge ved svag varme i 15 min. Sluk for varmen og lad gryden stå i 15 min., inden retten serveres.

Luk menu