(6 personer)
6 skiver velhængt kalveinderlår
1 æg
1 spsk. vand
mel, franskbrødskrumme
basilikum, salvie
merian, hvidløg
salt, peber
olie
1 dåse flåede tomater
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 grøn peber
12 tynde skiver Emmentalerost
Kalvekødet bankes fladt med håndroden, vendes i mel, derpå i sammenpisket æg og vand og sidst i smuldret franskbrødskrumme, hvori de stødte krydderier er blandet. Franskbrødskrummen må bankes let ind i kødet med hånden.
Schnitzlerne steges i olie på panden, et par minutter på hver side, og de lægges i et ildfast fad. Løget og hvidløget skæres i små tern. Dette koges gennemsigtigt i olie uden at brune. Tomater, minus saften og den for kerner befriede og i små tern skårne grønne peber, tilsættes. Dette koges sammen i ca. 5 min. Heraf lægges 1 spiseskefuld på hver schnitzel og derover 2 tynde skiver ost. Retten gratineres i ovnen i ca. 10 min. ved 225 gr.