(4 personer)

300 g kogt, røget skinke
150 g smør
1 dl piskefløde
1 tsk. delikatesse paprika
¾ dl madeira
salt, peber
¾ dl stærk, fedtfri, klar bouillon
10 blade husblas
1 dåse trøfler

Skær skinken i små stykker, blend den med smør, der må have stuetemperatur, piskefløde, madeira og krydderier. Den smages ret kraftigt til.

Bouillonen, der må være helt fedtfri og klar, varmes op. Husblasen sættes i blød i 5 min. i koldt vand. Den tages op og smeltes i den varme bouillon. Lad den køle af.

En metalform skylles i koldt vand. Lidt afkølet bouillon kommes i bunden, sæt den i køleskabet, til skyen er stivnet. Læg et pænt mønster af udskårne trøfler i skyen. Dryp lidt bouillon over, og lad det stivne i køleskabet. Kom moussen i en sprøjtepost, der er forsynet med en tylle med stor åbning. Sprøjt moussen i formen, således at kanterne står fri. Når al moussen er sprøjtet i, lag ovenpå lag, fyldes op med bouillon i kanterne. Sæt formen i køleskabet, til skyen er stiv. Dyp formen et øjeblik i varmt vand, læg et fad over formen og vend skinkemoussen ud.

Server den evt. med brøndkarse og flûte.

Luk menu