(6 personer)

1 hare (ca. 3 kg)
50 g smør
50 g mel
4 dl bouillon
3 dl fløde
salt, peber

3 dl sauce fra haren
½ dl piskefløde
citronsaft
ribsgelé

kogte eller brunede kartofler

Den istandgjorte hare lægges i en bradepande, der nogenlunde svarer i størrelse til haren. Den overhældes med en afbagning af smør, mel, suppe, fløde, salt og peber. Haren steger i ovnen ved 225 gr. i ca. 1 time. For at saucen ikke skal brænde på i bunden af bradepanden, kan man hælde lidt ekstra bouillon ved haren under stegningen.

Når haren er stegt, hældes saucen fra. Denne smages til med salt, peber, citronsaft, ribsgelé, og lige inden serveringen tilsættes piskefløden. Hertil kan man servere kogte hvide kartofler eller kogte kartofler vendt i smør. Hvis man bryder sig om sukkerbrunede kartofler, kan man også servere det.

Luk menu