2 kg sveskeblommer
1 kg faste syrlige æbler
½ kg løg
3 ½ dl vineddike
180 g rosiner
250 g mørk farin
1 ½ tsk stødt allehånde
1 ½ tsk stødt ingefær
1 tsk stødte nelliker
2 fed hvidløg
6 dråber tabasco
atamon til skylning af glas
Vask blommerne, halver dem og tag stenene ud. Skræl æblerne, skær kernehus og blomst væk. Hak æblerne groft. Pil løgene, hak dem groft. Pil hvidløgene og hak dem fint.
I en stålgryde kommes blommer, løg og æbler sammen med vineddike. Lad det koge sammen 1 time uden låg, tilsæt de øvrige ingredienser, lad det koge ved svag varme og under hyppig omrøring til blandingen begynder er tykne. Hæld chutneyen på rene, atamonskyllede glas og luk dem til.
NB. Opbevares køligt, mørkt og tørt. Har man ikke et sådant sted, må man tilsætte chutneyen 2 tsk flydende atamon.