1) Aïoli, enkel
1 helt hvidløg, pillet
2 ½ dl olie, evt. en blanding af oliven-og vindruekerneolie
1 tsk. salt, hvid peber
2) Aïoli med brød
3) Aïoli med æg
5 fed pillede hvidløg
2 pasteuriserede æggeblommer, eller 1 hårdkogt og 1 pasteuriseret æggeblomme
2 ½ dl olivenolie, evt. en blanding af oliven- og vindruekerneolie
salt, hvid peber
citronsaft efter smag
Pil hvidløgene, kom dem i en morter og knus dem til pomade. Tilsæt olien skefuldevis og rør grundigt. Smag til med salt og hvid peber.Rør alle ingredienser sammen til en sauce, der kan bruges til grill mad
Som i 1, men tilsæt en skive afskorpet franskbrød, udblødt i 1 spsk. lys vineddike.
Knus hvidløgene til pomade i morteren, rør æggeblommerne i Rør olien i lidt efter lidt, meget lidt ad gangen til at begynde med. Smag til med salt, hvid peber og lidt citronsaft.
Som i 1, men tilsæt en skive afskorpet franskbrød, udblødt i 1 spsk. lys vineddike.