6 stilke frisk estragon
6 stilke persille
2 stilke kørvel
100 g spinat
2 finthakkede skalotteløg
50 g brøndkarse
2 salte, udvandede ansjosfileter (sardelfileter)
1 spsk. capers
1 fed hvidløg
2 cornichons (små sure, grønne agurker)
3 hårdkogte æggeblommer
400 g smør
4 spsk. olivenolie

Denne sauce kan tilberedes i en stor portion, den kan fryses ned, hvis man ikke får spist det hele på en gang. Den anvendes til alle former for dampet eller grillet fisk samt til retter af kalvekød.

Giv estragon, persille, kørvel og spinat et opkog, hæld det hele på sigte. Spul over med koldt vand, og tryk væden ud af bladene. Kom dem i morteren sammen med 2 finthakkede, blancherede skalotteløg, brøndkarse, ansjosfileter, capers, hvidløg og cornichons. Mos det hele i morteren. Tilsæt de hårdkogte æggeblommer og smørret samt skefuldevis olivenolie og bland det godt sammen. Passér det gennem en sigte. Smag til med peber. Salt er sikkert ikke nødvendig, da ansjoserne er meget salte.

Rør alle ingredienser sammen til en sauce, der kan bruges til grill mad

Luk menu