500 g skrællet knoldselleri
2 håndkogte æg i kvarte
10 sorte oliven med sten
lidt brøndkarse til pynt

Mayonnaise af:
2 æggeblommer
2 tsk lys Dijonsennep
4 spsk sherryvineddike
3 dl spiseolie
salt, peber

Riv sellerien groft eller skær den i tynde strimler. Kom dem i kogende, letsaltet vand, lad dem koge 1 min., hæld dem på sigte, lad dem stå og køle af uden at overbruse dem med koldt vand.

Rør en mayonnaise. Med et rundt piskeris eller håndmixer piskes æggeblommerne med sennep og derefter olie lidt efter lidt, kom ikke salt i før til sidst, så skiller den sjældent. Smag til med salt og vineddike, bland den helt afdryppede selleri i. Pynt med æggebåde og sorte oliven. Kan laves dagen før, den skal spises, er særlig fin til stærke kødretter som vildt og oksekød, men kan også bruges ved et koldt bord.

Luk menu