(4-6 personer)

¾ dl olie
4 stilke bladselleri
2 løg
2 gulerødder
6 æbler
1 l hønsekødsuppe (dåse eller terning)
2 tsk bouillonekstrakt
salt, peber

2 store æbler
mel
4 spsk olie

2 dl créme fraiche 18%

Skær bladselleri, løg og gulerødder i skiver. Kog dem i olie i en gryde i 5 min. Tilsæt 6 skrællede, udskårne æbler og lad det koge til æblerne er møre, ca. 10 min. Hæld suppe og bouillonekstrakt i og kog videre i 10 min. Hæld suppen igennem en sigte, blend grønsager og æbler og hæld dem tilbage i suppen. Skær 2 æbler i skiver efter at have fjernet kernehusene. Vend skiverne i mel og steg æblerne i olie. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Ved serveringen lægges en skive æble og 1 spsk créme fraiche i hver portion. Lune flûtes serveres til.

Luk menu