(4 – 6 personer)

2 l bouillon af lam, kalv eller okse
500 g hakket kød af lam, kalv eller okse
1 æg
30 g smør
30 g mel
saft af 1 citron
salt, peber

Sauce:
65 g smør
1 tsk rød peber eller ½ tsk paprika + ½ tsk cayennepeber

Denne suppe er en af de mest berømte supper i Tyrkiet, den findes i enhver tyrkisk kogebog med respekt for sig selv.

Ælt det hakkede kød med æg, salt og peber. Form det til små kødboller på størrelse med en hasselnød og kog dem i lidt af suppen i 5 min. Smelt smørret, bag af med melet, hæld resten af den kogende suppe i og lad det koge i 5 min. Tilsæt den suppe bollerne er kogt i og smag til med salt, peber og citronsaft.
Smelt smørret med rød peber eller paprika og cayennepeber, hæld det i en lille skål og lad hver tage en skefuld i sin suppe ved serveringen.

Luk menu