(4 personer)

6 godt modne tomater
2 fed hvidløg
1 løg
1 grøn peberfrugt
1 salatagurk
¾ l tomatjuice
ca. 2 spsk. citronsaft
salt
½ dl vindruekerneolie eller anden spiseolie

Skold og flå tomaterne, blend dem sammen med de pillede hvidløg. Kom blandingen i en stor skål. Pil løgene, skær det i kvarte, blend det ved af- og tilkoblingsmetoden, til det er ensartet hakket uden at være blevet til pure. Hæld løget over til tomaterne. Rens peberfrugten for frø, skær den lidt ud og blend den som løget, hæld den over i tomatblandingen. Flæk det halve af agurken, skrab kernerne ud, skær agurken i stykker, og blend den som løget, hæld den i tomatblandingen. Rør juice i, smag til med salt, citronsaft og cayennepeber. Sæt suppen i køleskabet et par timer. Flæk den anden halve agurk, skrab kernerne ud og skær agurken i små tern. Kom dem i suppen lige inden den skal spises, tillige med olien.

Luk menu