(6 personer)

1 høne
2 gulerødder
¼ selleri
2 porrer
1 persillerod
bouquet garni (persille, timian, laurbær)
salt, peber
1 ½ l vand

3 æg
3 spsk. reven parmesan
1 ½ spsk. fine semuljegryn

En høne sættes over i koldt vand, når det koger op skummes suppen, grønsagerne og bouquet garni kommes i. Når disse koger, skummes suppen atter. Salt og peber tilsættes, og suppen koger, til hønen er mør, hvor lang tid den skal koge, afhænger af dens alder. En ganske ung høne skal kun koge en time, mens en gammel sej, høne skal koge helt op til 3 timer.

Grønsager og bouquet garni fjernes, suppen sies gennem vat, der er vædet med vand og anbragt i bunden af en si. Hønsebrystet skæres i ganske tynde strimler. Resten af hønen kan anvendes til hønsesalat eller høne i gele.

Æggene piskes i en skål med osten og semuljegrynene, det røres op med en kopfuld af den siede bouillon, og det røres til en creme. Suppen bringes i kog, blandingen hældes i under stadig piskning, det skal koge 4-5 min., det fintsnittede hønsebryst kommes i suppen. Der vil komme lange tråde i suppen af æggene og osten, men det er meningen. Serveres straks.

Luk menu