(4 personer)

1 kg saltvandsfisk (torsk, kuller, skrubbe eller rødspætte)
½ kg blåmuslinger
1 løg
1 gulerod
2 godt modne tomater
½ dl olivenolie
3 dl stør hvidvin
1 knsp. safran
1 l vand
ca. 1 spsk. salt
1 knsp. peber
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
1 spsk. hakket persille
4 halve skiver ristet franskbrød
1 fed knust hvidløg

Rens løg og gulerod, skær dem i mindre stykker. Blænd dem groft ved af- og tilkoblingsmetoden, eller riv dem. Skold og flå tomaterne. Kog disse og urterne klare i en gryde i olie. Rør safran ud i lidt hvidvin, kom det i gryden. Rens og skyl fisken, kom den i den gryde sammen med resten af vinen og vandet, salt, peber og laurbærbladet. Kog det ved svag varme under låg i ca. 30 min. Tag fisken op og befri den for skind og ben, kom den i blenderen til fisken og blend dette. Si suppen. Rør den op med puréen, smag til med hvidløg, salt og peber.

Skrub muslingerne med en stiv børste eller en ren grydesvamp. De muslinger, der ikke lukker sig ved et slag mod bordet, kasseres. Varm en tykbundet gryde eller pande godt op. Kom muslingerne i, læg låg på, ryst gryden nogle gange. Tag gryden af varmen efter 4-5 min. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Tage de resterende muslinger ud af skallerne og kom dem på suppen, si muslingevandet gennem vædet vat over i suppen, giv denne et opkog, drys med hakket persille og server ristede franskbrødsnitter gnedet med hvidløg til.

Luk menu