1 kg jordskokker
1 skive citron
2 løg
60 g smør
1 l vand
1 bouillonterning
1 krydderbuket (persille, timian, laurbærblad, bladselleri)
2 æggeblommer
1 dl fløde 13
salt, peber
ca. 1 dl tør sherry

Skræl jordskokkerne, læg dem i kold vand med 1 citronskive, så de ikke bliver mørke. Hak løgene, svits dem i smør i en gryde, hæld vandet fra jordskokkerne, kom dem op til løget, lad det simre sammen i 5 min. Tilsæt vand, bouillonterning og krydderbuket. Lad det koge ca. ½ time. Tag buketten op. Bland eller pisk med stavmixeren, varm suppen op. Rør æggeblommerne med fløde, salt og peber, rør lidt af den varme suppe op heri, pisk det tilbage i suppen, nu må den ikke koge mere. Smag til med sherry, salt og peber.

NB. Kan laves lang tid i forvejen og tåler nedfrysning. Men skal den fryses, er det bedst at vente med at jævne med æg og smage til med sherry, til suppen skal spises.

Luk menu