1 kalkun
500 g oksebryst
2 gulerødder
2 porrer
1 persillerod
¼ selleri
krydderbuket af persille, timian, laurbærblade

375 g svinesmåkød
3 spsk rasp
1 æg
fløde
salt, peber
¼ tsk kardemomme

Farsen røres sammen. Mængden af fløde er ikke angivet, da det afhænger af kødets kvalitet, hvor meget der skal bruges. Farsen skal have konsistens som frikadellefars. Kog en prøvebolle i letsaltet vand for at se, om krydderimængden passer.

Den rensede kalkun fyldes med fars og sys til. Kalkun og oksebrystet lægges i en gryde med koldt vand, så det lige dækker, koger op og skummes. De rengjorte grønsager og krydderbuketten, der er bundet sammen med en bomuldssnor, kommes i. Når den koger op, skummes den atter, og salt kommes i. Suppen koges ved svag varme. Når grønsagerne er møre, tages de op, og kødet koger videre til det er mørt, hvilket vi tage ca. 1 ½ – 2 timer. Lad kalkun og kød stå i suppen til det er koldt, så bliver kødet mere saftigt. Suppen serveres med de udskårne grønsager.

Luk menu