(4 – 6 personer)

350 g kikærter
2 l vand
2 bouillonterninger
100 g gulerødder
150 g løg
50 g mel
50 g smør
2 ½ dl mælk
3 æggeblommer
salt, peber

Sæt kikærterne i blød i 12 timer. Skyl dem og kog dem i letsaltet vand i ca. 50 min. til de er helt møre. Hæld dem på en sigte og passer dem igennem sigten. Har man en blender, er det nemmeste at blende dem, før man moser dem igennem sigten.
Skær gulerødder og log i terninger og svits dem i smørret, drys melet på og bag det op med vandet. Tilsæt 2 bouillonterninger.
Lad det kog i 30 min., passer det igennem en sigte eller blend det. Kom det tilbage i gryden samme med kikærtepureen og lad suppen koge igennem.
Rør æggeblommerne med mælken, pisk det i suppen og tag den af varmen. Den må ikke koge nu. Smag til med salt og peber.
NB – man kan drysse den færdige suppe med hakkede mynteblade eller med hakket persille.

Luk menu