(4 – 6 personer)

2 l vand
2 bouillonterninger
350 g røde linser
150 g løg (2 mellemstore)
50 g smør
2 ½ spsk mel
2 ½ dl mælk
3 æggeblommer
salt, peber, timian, mynte
6 franskbrødscroutoner
60 g smør

Skyl linserne og kog dem møre i vand med bouillonterninger. Passer linserne igennem en sigte. Gem suppen.
Løgene hakkes fint og koges gennemsigtige i smørret i en gryde. Tilsæt melet, bag det op et øjeblik, tilsæt linsepureen, lad det koge under omrøring 2 min. Spæd med suppen, smag til med salt, peber, timian og mynte, og lad suppen koge i 10 min. Pisk æggeblommerne med mælken. Pisk dette i suppen og tag den af varmen, inden den koger igen.
Rist 6 franskbrødscroutoner i smør på panden, og anbring 1 crouton i hver portion suppe.
Variation: Suppen kan også laves med grønne linser, men de skal udblødes i 12 timer, inden de koges.

Luk menu