¼ kg hvide tørrede bønner
1 bagepulver
100 g saltet flæsk
2 fed hvidløg
1 løg
1 bouquet garni (persille, timian, laurbær)
2 dåser oksebouillon
1 l vand
4 gulerødder
4 stilke bladselleri
½ lille hvidkålshoved
6 tomater
¼ kg haricots verts
100 g frosne ærter
2 spsk. hakket persille
salt, peber
2 spsk. olie
4 spsk. reven Parmesan
2 spsk. hakket basilikum

Bønnerne står i blød i 12 timer. De koger op, og bagepulveret tilsættes, man skummer grundigt og hælder vandet bort. Nyt kogende vand kommes på, og bønnerne koger med lidt salt i vandet i ca. ¾ time.

Flæsket skæres i små tern, det brunes i en tykbundet gryde, det finthakkede løg og hvidløg sauteres sammen med flæsket, hæld bouillon og vand på, lad det snurre sammen med skiveskårne gulerødder og bladselleri. Skær kål, flåede tomater og grønne bønner i små tern, kom dette tillige med bouquet garni på suppen. Lad suppen småsnurre en time. Så tilsættes ærterne, salt og peber, til sidst kommes bønnerne og noget af bønnevandet over i suppen, koger i 5 min.

Suppen tages af ilden og tilsættes hakket persille og basilikum, revet ost og lidt olie.

Luk menu