(6 personer)

500 g blæksprutter
1 kg slethvar
1 kg havtaske
3 hoveder af torsk eller pighvar
1 stort rødløg
2 fed hvidløg
20 stilke persille
1 dl olivenolie
1 dåse flåede tomater
2 spsk koncentreret tomatpuré
salt, peber
1 tsk finthakket spansk peber
¾ dl vineddike
1 ½-2dl kalvebouillon (dåse)
1 flûte i tynde skiver
4 fed hvidløg

Rens blæksprutter og fisk. Skær blæksprutterne i ringe, fisken i fileter. Læg al fisken i saltvand i hver sin skål. Hak løget groft sammen med det halve af persillen og de 2 fed hvidløg. Kom olivenolien i en stor gryde, sauter løg, persille og hvidløg til det har taget en smule farve. Tilsæt dåsetomaterne med saft, tomatkoncentrat, salt, peber og spansk peber. Lad det sautere ved svag varme i 15 min. Tilsæt vineddike, fiskehoveder og benene fra fisken. Tilsæt ¾ l af suppen, og lad det koge svagt i 15 min. Passer grydens indhold og mas så meget af fiskekraften igennem sien som muligt. Tilsæt resten af suppen. Lad den koge op. Tilsæt blæksprutterne, lad dem simre i ½ time. Tilsæt resten af fisken, og lad den simre i 5-8 min. Tag suppen fra varmen, og lad den trække i 10 min., inden den serveres. Imens ristes flûte skiverne på en pande eller under grillen. De gnides med overskårne hvidløg. Disse brødskiver lægges i bunden af dybe tallerkener, suppe med fisk i hældes over, og man drysser med resten af den finthakkede persille.

Luk menu